Gastels Fanfare

DSC00675

2013 is voor de Gastels Fanfare en Richard een aaneenschakeling van successen geweest. Het orkest maakte onder leiding van Richard zijn Zeeuwse debuut. In juni werd op het Bellamypark opgetreden in het kader van Ride for the Roses. Helaas had de organisatie op het laatste moment besloten de route 200 meter te verleggen waardoor de grote drukte uitbleef. Het aanwezige publiek kon het optreden samen met Zeeuwse Accordeon Vereniging Concertina zeker wel waarderen. Voor het eerst werd Ray Charles uitgevoerd en kon het publiek al van een kleine amuse van Amusant proeven. 

DSC00673

In augustus volgde een, door de fanfare, perfect georganiseerde dag in het kader van de Cultuurmaand Halderberge. Bij het prachtige Mastboomhuis in Oud-Gastel konden publiek en muzikanten genieten van een heerlijke maaltijd met als muzikaal toetje Must Love Ducks. Het leerlingenorkest en de fanfare verzorgde beiden een spetterend optreden, tevens maakten publiek en fanfare alvast kennis met The Voices uit Feijnaart. Een van de twee koren die bij Amusant Gastels aanwezig zou zijn in december. Het publiek genoot overduidelijk van alle lekkers en de muziek. Aan het einde van de dag hadden 500 mensen het Mastboomhuis aangedaan. 

DSC00693

Na de vakantie is gestart met intensieve repetities naar het jaarlijkse hoogtepunt voor de Gastels Fanfare, Amusant Gastels. De muziek was door leden en muziekcommissie uitgezogd met hoogtepunten van de afgelopen jaren en fantastische nieuwe muziek. Alle vier de solisten waren uitgenodigd, de koren waren vastgelegd en het combo stond ook al te trappelen. Dat de repetities intensief waren en dat er naar december toe steeds meer tijd en concentratie van de leden gevraagd zou worden, werd ook de koorleden duidelijk. Twee weken van te voren (!) was Amusant Gastels helemaal uitverkocht. De organisatie kon bekend maken dat er 700 (!) kaarten waren verkocht. Een ongekend succes voor de mensen die 5 jaar geleden als eerste in de wijde omtrek hun hoofd hebben uitgestoken met het organiseren van een theatershow in een kerk. Genoeg theaters in de omgeving, maar alle bezoekers zullen beamen, niets zo indrukwekkend als de kerk tijdens Amusant Gastels. De kerk was in een week tijd weer omgetoverd tot een heus theater. Na de soundcheck in de middag, waarbij de altijd lastige zaal bedwongen werd kon om iets voor 19:00 de zaal open. Binnen een half uur zaten alle 700 mensen op hun stoel en konden ze genieten van een tot in de puntjes verzorgde avond. De orkesten en solisten waren in een bloedvorm. Met als absolute hoogtepunten "Zonder jou", "You can leave you're hat on" en "Mijn leven is van mij". De zaal werd helemaal ondersteboven gespeeld en solisten, koren en orkest werden met een lange staande ovatie. Het publiek werd beloond met 2 toegiften. Opnieuw een onvergetelijke avond en voor Richard als dirigent een absoluut hoogtepunt in zijn nog jonge cariere als dirigent. 


Klik hier voor de periode 2010-2012 van richard als dirigent van Gastels Fanfare


© RSJ-Music 2014