winTkracht

Richard is sinds december 2010 betrokken bij het nieuwe ensmeble winTkracht. Dit uit Harmonie Orkest Tilburg voortgekomen ensemble heeft tot doel om zich te presenteren aan een zo'n breed mogelijk publiek. Dit wil het ensemble bereiken door aparte, uitdagende projecten op te zoeken waarbij aparte combinaties niet worden geschuwd. 

Het eerste project van winTkracht is inmiddels voltooid en was een concert met de Belgische popsensatie Yevgueni. Dit trio muzikanten zorgde voor publiek en ensemble winTkracht voor een onvergetelijke avond in café Studio in Tilburg. 

Het tweede project was een mooie tangoavond met het uiterst muzikale ensemble encore van Zeeuwse Accordeon Vereniging Concertina. Publiek en leden van beiden ensembles zijn getrakteerd op een leuke tango workshop door de tangosolisten van de avond. 

Het derde project wat inmiddels winTkracht heeft voortgebracht is ketelmuziek. Hierbij werd in mei 2012 de opening verzorgt van de Week van de AmateurKunst in Tilburg. Samen met een kok, acteur en slagwerkgroep werd een project opgesteld waarbij alle disciplines en alle zintuigen een rol kregen toebedeeld. Het resultaat was een spetterende show die 2 maal is weggezet. 

In 2013 heeft winTkracht zich van zijn beste kant laten zien tijdens de week van de amateurkunst in de Werande. De Renaissance tuin werd nog sfeervoller gemaakt met prachtige barokmuziek van winTkracht en Het Zuiderwind quintet. 

Voor 2014 staat het grootste project tot nu toe op stapel. De planning is om "A Mass for Peace" van Karl Jenkins uit te voeren. Op dit moment zijn we druk met de planning we hopen dit voor de zomervakantie helemaal rond te kunnen maken zodat we na de vakantie kunnen beginnen met de voorbereidingen van dit grootse project. 

© RSJ-Music 2014